Volgende stap in de ontwikkeling van Floriday

16-03-2018    10:23   |    Royal FloraHolland

De afgelopen weken sloot Floriday opnieuw kwekers aan. Hiermee maakt Floriday een volgende stap in het langverwachte platform voor bloemen en plantenkwekers, zo laat Royal FloraHolland weten.

De testkwekers, onder andere aangesloten bij Decorum, kunnen nu via Floriday hun bloemenaanbod opvoeren en direct beschikbaar stellen aan verkoopkanalen, waaronder hun webshop. Klanten hebben hiermee een compleet en actueel beeld van het aanbod en kunnen direct bestellen. Floriday doorstond de test goed en gaat samen met kwekers door met de ontwikkeling van het platform.

Schakel tussen kweker en klant
Floriday is een digitaal platform voor bloemen- en plantenkwekers. Kwekers beheren hun aanbod en orders op één plek en zijn op meerdere verkoopkanalen actief en zichtbaar. Orders vanuit de diverse verkoopkanalen komen op één plaats binnen. Klanten (exporteurs, groothandelaren) hebben door Floriday via de vertrouwde verkoopkanalen als FloraMondo en FloraXchange toegang tot het breedste en diepste assortiment bloemen en planten. Hiermee is Floriday de digitale schakel tussen kweker en klant.

Floriday zette de laatste maanden grote stappen in de doorontwikkeling, samen met kwekers. Zo was het een uitdaging voor de bloemenkwekers van Decorum om het gehele assortiment beschikbaar te stellen in de webshop van Decorum. In nauwe samenwerking tussen Floriday en kwekers is er samen gebouwd aan de inrichting van het verkoopkanaal Decorum. Kwekers kunnen nu met één druk op de knop hun totale aanbod toewijzen aan de verschillende verkoopkanalen die zij bedienen, zoals FloraMondo of de Decorum webshop. Exporteurs hebben nu via de webshop het Decorum assortiment direct in beeld.

John Straathof, hyacintenkweker uit Alkmaar en aangesloten bij Decorum, is blij met de zichtbaarheid in de webshop:"Mijn bedrijf en producten worden nu beter en gemakkelijker gevonden door mijn klanten." Inmiddels hebben zowel bloemen- als potplantenkwekers toegang tot het platform. De komende periode krijgen steeds meer kwekers toegang. "Floriday wordt samen met kwekers ontwikkeld om een oplossing te bieden voor hun uitdagingen. We betrekken hen in een vroeg stadium en vragen hen om mee te denken. Zo kunnen kwekers straks met hun smartphone actuele productfoto's maken en deze direct uploaden in Floriday. Zo maakt Floriday het samen met kwekers makkelijker en efficiënter!"Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...