Whizzkids bij Tech Event

12-01-2018    10:36   |    Goedemorgen

Afgelopen zaterdag stond bij softwarebedrijf JEM-id alles in het teken van kids en tech. Meer dan 60 kinderen werden uitgenodigd om een kijkje in de toekomst te nemen. Ze werden geïnspireerd om spelenderwijs te leren programmeren, vlogs op te nemen en kennis te maken met bestuurbare robots.

Deze creatieve whizzkids zijn de toekomst. Ze zullen zich later bezig gaan houden met innovaties in o.a. de AGF- en sierteeltsector.

In het laatste weekend van de kerstvakantie waren kinderen van klanten welkom bij JEM-id. De kinderen werden zaterdagochtend enthousiast gemaakt voor het software-vak en de nieuwste technieken. De kids werden welkom geheten en vervolgens verdeeld in drie groepen. Per groep gingen ze aan de slag met Apps, Robots en Vlogs.

Programmeren via apps
Met begeleiding en uitleg van de medewerkers van de software-afdeling van JEM-id kregen de kinderen tips om te leren programmeren. Via de leuke app ‘Ko de Kraker’, stuurden de jongste kids via instructies, zoals ‘links, rechts en rechtdoor’, een vogel naar een walnoot. Via de applicatie ‘Scratch’ leerden kids spelenderwijs een kleine applicatie maken door middel van codes (acties) aan elkaar te koppelen. Met het strategische spelletje ‘Cargo Bot’ moest een puzzel worden opgelost. Verder waren de kids druk bezig met apps zoals: ‘Turtle!’, ‘Small Basic’ en ‘Frozen’, waarbij zij op een speelse wijze leerden programmeren.‘’Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met programmeren en nieuwe technieken, zij zijn immers de toekomst’’ zegt Merel Barendse van JEM-id.

Robots
Via DigiTecH konden kids zelf Lego-robots in elkaar zetten en deze via apps op tablets besturen. Bij dit onderdeel gingen zij aan de slag met o.a. Dash&Dot, Lego WeDo, Lego Mindstorms en Minecraft. Door te doen en te ontdekken, leerden ze meer over de technieken van deze tijd en de toekomst.

Vlogs en bios
Omdat ook vloggen in deze tijd niet meer weg te denken is, werden de kinderen door de marketingdames van JEM-id geholpen met het maken van een eigen vlog. Na het opnemen van de vlog was er gelegenheid om de video’s te bewerken. ‘’Enzo Knol en Joy van BeautyNezz krijgen serieuze concurrentie, want er zaten natuurtalenten tussen’’, aldus Ellen Samwel van JEM-id. Tussendoor konden de kids in de JEM-id bios vlogs bekijken.

Bekijk hier de aftermovie en de foto’s van het evenement


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws