Gezondheid & geluk op website Glastuinbouw NL

Gezondheid & geluk op website Glastuinbouw NL

Dat groenten gezond zijn is een algemeen gegeven. Steeds vaker hoor en lees je dat de tomaat op dat gebied de koploper is. Een tomaat bevat niet alleen veel Vitamine C, maar vooral ook een hoog lycopeen-gehalte. Hoe roder de tomaten, hoe meer lycopeen ze bevatten. Maar wat is lycopeen en waarom maakt dat de tomaat extra gezond? Die vragen komen aan bod op de publieke website van Glastuinbouw Nederland, want gezondheid & geluk is een belangrijk thema van de glastuinbouw waarover consumenten en media meer moeten weten.

In het artikel op de publieke website gaan we op zoek naar de antwoorden. Vragen over de verkrijgbaarheid van lycopeentomaten wordren voorgelegd aan Chantal Stolze. Zij is product marketeer bij Harvest House, een internationale coöperatie waar telers van tomaten, paprika’s en komkommers zijn aangesloten. Een van hun merken is ‘Harvest of Health’.

“Het is inderdaad aangetoond dat tomaten rijk zijn aan lycopeen”, zo begint Chantal. “Het is een natuurlijk pigment waaraan tomaten hun rode kleur danken. Het wordt vooral gevormd tijdens het rijpingsproces. Dat de tomaat als gezond wordt beoordeeld heeft te maken met het feit dat lycopeen tot de antioxidanten behoort. Antioxidanten helpen DNA-schade in ons lichaam te repareren."

Lees hier het complete artikel over lycopeen en de boodschap van Harvest House

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v