Gehackt, wat nu?

Gehackt, wat nu?

Stel: je zit achter je computer en opeens valt deze uit, de klimaatcomputer reageert niet meer en het logistieke managementsysteem is niet meer te bereiken. Je bent gehackt! Wat moet je doen, welk stappenplan volg je? Dankzij het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport sta je niet alleen in het organiseren van jouw cyberweerbaarheid en het voorkomen van dit soort incidenten, zo laat Glastuinbouw Nederland weten.

Het Cyberweerbaarheidscentrum is een initiatief dat in oktober mede door Glastuinbouw Nederland is opgezet om te zorgen voor een cyberveiliger glastuinbouwcluster. Met de diensten van het Cyberweerbaarheidscentrum krijgen deelnemers concrete handvatten om hun cybersecurityniveau te verhogen. Ze kunnen daarbij een beroep doen op experts om hen daarmee te helpen.

Betalen van losgeld
Door toenemende digitalisering van de tuinbouw en de opkomst van Internet of Things krijgen steeds meer glastuinders te maken met cyberincidenten. De gevolgen daarvan lopen uiteen van het betalen van losgeld om weer toegang te krijgen tot het eigen bedrijfsnetwerk, tot uitval van faciliteiten waardoor de continuïteit van de onderneming in gevaar komt. Door de ingewikkelde ketenafhankelijkheid van het tuinbouwcluster (toelevering, teelt, handel) heeft de hele sector er last van als ketenpartners niet kunnen leveren door een cyberincident. De keten is letterlijk zo sterk als de zwakste schakel. Ook als jouw IT is uitbesteed, is het belangrijk te weten wat cybersecurity voor jou kan betekenen.

Cyberweerbaarheid verhogen
Wil je de cyberweerbaarheid van jouw bedrijf verhogen en een bijdrage leveren aan het versterken van de keten? Word dan deelnemer aan het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport en krijg toegang tot alle aangeboden diensten. Check deze link voor meer info, of stuur een mail naar: bert.feskens@securitydelta.nl of emma.bicknese@securitydelta.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Workshop ‘Digitale weerbaarheid’
Wil je liever eerst kennismaken met het onderwerp cybersecurity? Op 18 januari organiseert het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport een workshop ‘Digitale weerbaarheid’ die open staat voor zowel deelnemers als niet-deelnemers. Vragen die hierbij aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: Hoe groot is de digitale afhankelijkheid van mijn bedrijf? Welke risico’s loopt mijn bedrijf? Hoe veilig zijn mijn ketenpartners?

Aanmelden kan via deze link. Deelname is gratis voor deelnemers aan het Cyberweerbaarheidscentrum. Niet-deelnemers betalen €75.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v