'Plants for Plants' maakt kans op prestigieuze award

'Plants for Plants' maakt kans op prestigieuze award

Van Iperen International en LandLab zijn verheugd aan te kondigen dat Plants for Plants is genomineerd als finalist voor de prestigieuze LIFE Awards 2023 in de categorie Milieu. De winnaars, gekozen door een panel van deskundige juryleden, worden bekendgemaakt tijdens een ceremonie op 6 juni in Brussel.

De LIFE Awards zijn een initiatief van de EU en erkennen de meest innovatieve, inspirerende en effectieve LIFE-projecten in drie categorieën: natuurbescherming, milieu en klimaatactie. Naast de LIFE Awards 2023 dingt Plants for Plants samen met andere projecten mee naar de LIFE Citizens’ Prize, waarbij het grote publiek online kan stemmen op hun favoriete initiatief.

Plants for Plants is een nieuwe generatie plantaardige biostimulanten, volledig gecontroleerd van de bron tot het eindproduct. Het is biologisch en veilig voor gebruikers, consumenten en de planeet, aangezien het een 100% natuurlijk product is volgens een food-grade proces. Gedurende een periode van ongeveer 10 jaar heeft LandLab samen met Van Iperen International gewerkt aan het onderzoeken, ontwikkelen en veldtesten, ondersteund door wetenschappelijke gegevens, van de effectiviteit van het Plants for Plants-concept bij het bevorderen van duurzame plantenvoeding. In 2022 lanceerde Van Iperen International de eerste drie producten van het Plants for Plants assortiment.

De selectie van Plants for Plants als finalist tussen vele andere LIFE-projecten toont de grote impact op het milieu, zowel nu als in de toekomst. “De nominatie van het Plants for Plants-project voor de Life Awards 2023 is een bewijs van de impact en het belang van duurzame landbouw bij het creëren van een duurzamere toekomst”, zegt Erik van den Bergh, algemeen directeur van Van Iperen International. Adriano Altissimo, directeur van LandLab, vierde de nominatie mee: “Als initiatiefnemer en conceptontwikkelaar van Plants for Plants is het een eer om genomineerd te zijn voor onder andere de Life Awards 2023. De LIFE Award is een prestigieuze erkenning voor uitmuntende milieu- en klimaatinitiatieven, en we zijn er trots op dat we tot zulke waardige genomineerden worden gerekend.”

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v