Winter keert nog niet terug

Winter keert nog niet terug

De winter keert voorlopig nog niet terug in Nederland. De maximumtemperaturen blijven de komende twee weken rond 10 graden Celsius schommelen en ’s nachts blijft het kwik over het algemeen ruim boven het vriespunt. Alleen komend weekend is er wellicht vorst aan de grond mogelijk. De wind neemt in kracht af ten opzichte van de stormachtige afgelopen dagen. Op land varieert dit dan van 3 tot 5 op de schaal van Beaufort.

Ondanks de onrust op de Rode Zee blijft er vloeibaar gas vanuit Qatar naar Europa komen, zo laat AgroEnergy weten. Doordat schepen de langere route via Zuid-Afrika nemen, nemen de kosten wel toe voor de afnemende partij. Tot nu toe heeft dit nauwelijks effect gehad op de gasprijzen. Of wellicht dat de gasprijzen juist nog verder gedaald waren als de Suezkanaalroute wel veilig bevaarbaar was geweest. In Nederland staan er tot 3 februari nog zeker zeven gevulde LNG-tankers op stapel, met mogelijk nog eens twee aankomsten die nog niet bevestigd zijn.

Vanuit Frankrijk komen gemengde signalen m.b.t. de beschikbaarheid van de kerncentrales. De prognoses laten zien dat er in februari ruim boven het langjarig gemiddelde geproduceerd gaat worden, maar tegelijkertijd sijpelen er ook berichten door over stakingen en verlengde onderhoudsperiodes. Dit kan betekenen dat de gascentrales moeten bijspringen, wat opwaartse prijsdruk geeft aan de gasmarkt. In Noorwegen staat er tot medio maart nauwelijks onderhoud gepland. Deze woensdag en donderdag viel er 12,6 miljoen m3/dag weg door onderhoud bij het Kårstø-veld.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v