50% minder energie en 7,1% meer daglicht

50% minder energie en 7,1% meer daglicht

In tijden van fluctuerende energieprijzen en klimaatverandering is het voor kwekers essentieel om een evenwicht te vinden tussen lichtoptimalisatie en energiebesparing. Daarom introduceert Ridder een geavanceerde en verbeterde versie van het RES10+ FR energiedoek. Dit schermdoek met uniek 5mm bandje is specifiek ontwikkeld om kwekers gedurende de herfst- en wintermaanden te ondersteunen door meer licht in hun kassen te brengen, terwijl tegelijkertijd het energieverbruik drastisch vermindert.

Met de dagen die in het najaar korter worden en een afnemende zonkracht, staan kwekers voor de uitdaging om optimale groeiomstandigheden te handhaven. Het RES10+ FR energiedoek biedt de oplossing. Dankzij een uniek 5mm bandje zorgt dit doek voor een 7,1% hogere lichttransmissie, waardoor gewassen van meer essentieel daglicht kunnen profiteren. Tegelijkertijd kunnen kwekers profiteren van een energiebesparing tot wel 50%, een ongeëvenaarde prestatie in de markt. Het verbeterde breipatroon van het doek leidt daarnaast tot een meer dan 25% lagere lucht- en vochtdoorlatendheid, wat resulteert in een stabiel en voorspelbaar kasklimaat.

Johan van Erven, productspecialist bij Ridder, zegt: "De eerste kwekers die het nieuwe RES10+ FR doek hebben gebruikt, zijn buitengewoon tevreden. Ze merken een significante verbetering in hun teeltomstandigheden en zien hun energiekosten dalen." De doeken worden in Nederland produceren met de meest geavanceerde technologieën. Het vernieuwde RES10+ FR energiedoek is per direct beschikbaar en uit voorraad leverbaar. "We nodigen alle kwekers uit om samples van het vernieuwde RES10+ FR energiedoek aan te vragen en zelf de voordelen te ontdekken."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v