Hi Delta en Tomatoworld sluiten partnerschap

Hi Delta en Tomatoworld sluiten partnerschap

Hi Delta en Tomatoworld hebben een onderling partnerschap afgesloten. In de glastuinbouw wordt steeds meer technologie gebruikt. Beide organisaties hebben partners uit de technologische maakindustrie. Samenwerken en cross-overs maken is van groot belang om innovatieve oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken. Het tech-netwerk van Hi Delta verbinden met tuinbouwtech van Tomatoworld, is daarom een logische stap. Zo kunnen kennis en innovatie bijdragen aan oplossingen voor het wereldwijde wereldvoedselvraagstuk.

Hi Delta verbindt maakbedrijven en toeleveranciers, kennisinstellingen, opleiders en overheden in de technologische sector in Zuid-Holland. Zij brengen het tech-netwerk van onze provincie in kaart, maken de specialisten zichtbaar en stimuleren onderlinge samenwerking. Zo zetten ze in op een optimaal klimaat voor de technologische sector. De ambitie? Een verdubbeling van de omzet in 2030.

André Boer, voorzitter Hi Delta: “Door het lidmaatschap aan te gaan met Tomatoworld ontsluiten we voor onze partners nieuwe markten. We organiseerde begin van het jaar de nieuwjaarsreceptie bij Tomatoworld, en onze partners stonden versteld van alle hightech in de kas. Dat er zoveel techniek bij komt kijken!

Tomatoworld is een informatie- en educatiecentrum over de Nederlandse glastuinbouw met demonstratiekas die is ingericht als een fieldlab voor Data gedreven telen en robotisering. Directeur Tomatoworld, Miranda van den Ende: “In dit fieldlab kunnen Hi Delta-partners in contact komen met de technologische kant van de glastuinbouw. Sensoren, camera’s en robots wordt steeds vaker ingezet. Deze technologie kan ook in andere sectoren worden toegepast en vice versa. Bij elkaar in de keuken kijken en van elkaar leren brengt iedereen verder.”

Bij Tomatoworld worden dit jaar 35 verschillende tomatenrassen geteeld volgens de duurzame Nederlandse productiemethode. In de hightech demonstratiekas, ook wel Fieldlab genoemd, wordt de teelt aangestuurd door geavanceerde apparatuur. Om de gewasgezondheid en productie te optimaliseren wordt 24/7 data verzameld via de klimaatcomputer, sensoren en camera's. Diverse bezoekers komen jaarlijks een kijkje nemen bij Tomatoworld en de verschillende rassen proeven. Rondleidingen bij Tomatoworld zijn te boeken via Tomatoworld.  

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v