PAR+ by PHYSEE heet voortaan PAR+ by FOTONIQ

PAR+ by PHYSEE heet voortaan PAR+ by FOTONIQ

De innovatieve PAR+ glastuinbouw-coating wordt verder vercommercialiseerd vanuit FOTONIQ, een spin-off bedrijf van PHYSEE.

Het team achter het product PAR+ werd geïnspireerd door de stijgende behoefte aan high-tech kassen om de groeiende bevolking te voorzien van gezonde groente en fruit, onder steeds meer extreme klimaatcondities wereldwijd. Dit drijft hen om kassen nog duurzamer en efficiënter te maken, en heeft geleid tot de ontwikkeling van PAR+ in de afgelopen jaren. Hun gepatenteerde nano-deeltjes in de PAR+ coating maken het inkomende zonlicht diffuus zonder verlies aan groeilicht (PAR). Dit verhoogt de gewasopbrengst het hele jaar door met minimaal 8%, en voor minimaal 8 jaar lang. Een duurzame, langhoudende, en winstgevende coating geschikt voor kassen over de hele wereld. Tijdens de cruciale eerste jaren van ontwikkeling kon het product volwassen worden onder de vleugels van PHYSEE. Na genoeg tractie uit de markt te hebben gerealiseerd is het tijd hun eigen vleugels uit te slaan, en verder te gaan als onafhankelijk bedrijf FOTONIQ.

"Na succesvolle pilots in ‘21 en ‘22, heeft FOTONIQ hun eerste grootschalige projecten en partnerships opgelijnd voor ‘23. Dit jaar wordt het jaar van versnelde groei, van zowel gewassen als het bedrijf zelf. FOTONIQ zou niet zijn waar het nu is zonder echt innovatieve telers uit de industry. Koppert Cress en Bosch Growers, wie al vanaf het begin met ons samenwerken, bedankt dat jullie ons tot hier hebben versneld. We streven ernaar dit te blijven doen in de vele jaren die volgen."

FOTONIQ Identiteit
"Net als PHYSEE zijn wij een high-tech spin-off bedrijf van de Technische Universiteit Delft, gevestigd in Delft, naast de Westland. We werken nauw samen met de onderzoeksinstituten en industriële partners uit de sector om onze innovatieve productontwikkeling te waarborgen. Bij FOTONIQ geloven we dat kassen de toekomst van landbouw zijn. Dit drijft onze lange termijn ambitie en de manier waarop we het bedrijf leiden, van strategie tot talentfilosofie.. De mensen achter FOTONIQ zijn een enthousiaste en diverse groep innovators vanuit de hele wereld. Wij delen een passie om het verschil te maken en een nieuwsgierigheid om van elkaar te leren. De identiteit van de spin-off FOTONIQ vertegenwoordigd precies dat."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v