Doe mee met Groen Doen

Doe mee met Groen Doen

Groen Doen in de Klas is een lesprogramma waarbij leerlingen aan de hand van themalessen gericht op de vier seizoenen de emotie, schoonheid en beleving van bloemen en planten ervaren. Vooral door er op een actieve manier mee aan de slag te gaan. Initiatiefnemer Pim van den Akker vertelt op LinkedIn hoe hij dit project de afgelopen jaren van de grond kreeg. Maar hij zoekt ook ondersteuning om het programma verder uit te breiden.

"In 2018 zijn we gestart, en vele zeiden Pim dit gaat je niet lukken, en laat dat nou net zijn wat mij een extra "drive" geeft...", zegt Van den Akker op LinkedIn. "In vijf jaar tijd, inclusief twee lastige coronajaren voor de scholen en kinderen, is Groen Doen in de Klas uitgegroeid tot een van de grootste en meest volledige leerlijnen voor basisscholen over bloemen, planten, groente, fruit, duurzaamheid, creativiteit, de groene omgeving, enz. Maar vooral een leerlijn die laat zien wat kinderen daarmee kunnen om hun jonge leven in te richten en te groeien in bewustzijn, gezondheid en creativiteit."

Juist nu is het volgens Van den Akker zo belangrijk en relevant om de jeugd, scholen en ouders te inspireren met Groen Doen. "Zijn we dan nu klaar? Nee we willen nog zo veel meer moois doen en ontwikkelen voor alle kinderen, ouders en basisscholen. Dus, kom op, MVO-managers, directeuren, managers, mooie bedrijven in de glastuinbouwsector: tijd om al het moois te laten zien en erover te vertellen, maar vooral om Groen te Doen in de Klas! Graag ga ik met je in gesprek om te vertellen wat onze doelen en ambities zijn."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v