Studenten kiezen WUR weer als de beste

Studenten kiezen WUR weer als de beste

Wageningen University & Research is door de Keuzegids uitgeroepen tot beste universiteit van Nederland. Het is al de 19e keer op rij dat WUR deze titel mag dragen. De kwaliteit van Wageningse opleidingen blijft maar stijgen: 16 van de 19 beoordeelde studies krijgen het predicaat ‘topopleiding’.

De Keuzegids brengt ieder jaar een ranglijst uit van de Nederlandse onderwijsinstellingen, voornamelijk gebaseerd op de oordelen van studenten. Uit de ranglijst van 2024 blijkt dat WUR in haar categorie bovenaan staat en de hoogste totaalscore heeft behaald van alle universiteiten. Daarbij is WUR ook de beste technische universiteit van het land.

Volgens de Keuzegids scoort WUR op vrijwel alle vakgebieden bovengemiddeld of ver bovengemiddeld. Vooral in de vakgebieden Taal en communicatie, Economie en bedrijf en Techniek en ontwerp steekt WUR erboven uit.

16 topopleidingen in diverse vakgebieden
De joint degree Tourism krijgt van de Keuzegids het maximale aantal van 5 sterren, net als de bacheloropleidingen Plantenwetenschappen en Soil, Water, Atmosphere. Ook Agrotechnologie, Communicatie en Life Sciences en de meeste andere Wageningse opleidingen worden met 4.5 sterren uitstekend beoordeeld. In totaal worden 16 studies door de Keuzegids aangemerkt als ‘topopleiding’. Vorig jaar gold dit voor 13 van de 19 Wageningse opleidingen.

Arthur Mol, rector magnificus van Wageningen University & Research, is de studenten en medewerkers dankbaar voor hun bijdrage. ‘Ik zie hierin een bevestiging van de constante, hoge kwaliteit van ons onderwijs’, zegt Mol. ‘Ik ben uiteraard heel content met het hoge en toegenomen aantal topopleidingen. Dat we al 19 keer op rij zijn gekozen tot beste universiteit van Nederland, is alleen mogelijk door de passie waarmee Wageningse docenten en medewerkers werken om kennis over te brengen op studenten. Daar verdienen ze een groot compliment voor.’

Studenten geven hun mening
Bij het opstellen van deze ranglijst hanteert de Keuzegids universiteiten meerdere criteria. Het oordeel van studenten wordt gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE), die in 2023 bijna 300.000 keer werd ingevuld. In deze enquête werd studenten gevraagd hoe tevreden ze waren over onder meer hun opleiding en onderwijsinstelling. De Keuzegids heeft dit jaar ook studiesuccescijfers, de instroom per opleiding en arbeidsmarktgegevens (zoals baankansen en startsalarissen) meegewogen. Zo krijgen studiekiezers en ouders een uitvoerig overzicht van de kwaliteit van alle opleidingen in Nederland.

Bron: Wageningen U&R

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v