Metazet richt nieuwe R&D-kas binnen recordtijd in

Metazet richt nieuwe R&D-kas binnen recordtijd in

Metazet, als officiële partner van het R&D Center Gantellaan in Honselersdijk, heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door het buisrailsysteem, MetaFIT en de FormFlex teeltgoten te verzorgen voor de nieuwe R&D-kas in Honselersdijk binnen een recordtijd van slechts drie werkdagen.

Deze R&D-kas is een initiatief van Harmoniz, HortiTech en Metazet en dient als een toonaangevend kenniscentrum voor de glastuinbouw, waar onderzoek, ontwikkeling en opleiding centraal staan.
Het vak met een oppervlakte van 1224 vierkante meter omvatte de installatie van MetaFIT, een buisrailsysteem, en FormFlex teeltgoten, verdeeld over 18 paden. In totaal werden 1440 meter kasbuis van 51 mm met MetaFIT-koppeling geïnstalleerd, evenals 720 meter teeltgoot waar uiteindelijk op dag 3 de 2500 planten zijn neergezet.

Door een strakke planning en efficiënte uitvoering is er, binnen 3 werkdagen vanaf een geëgaliseerde grond tot aan de plant in een uitzonderlijk korte tijdspanne, een nieuwe teelt gestart. Metazet heeft hier mee laten zien dat door de toepassing van MetaFIT vóór het buisrailsysteem er een verschuiving kan plaatsvinden over de volledige projectplanning.

Met deze prestatie bevestigt Metazet andermaal haar positie als een betrouwbare en innovatieve partner in de glastuinbouwindustrie. Het vermogen om in korte tijd een hoogwaardige kasinrichting te leveren, versterkt hun positie als een toonaangevende speler in de sector. Metazet kijkt ernaar uit om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en vooruitgang van de R&D-kas en om samen te werken met HortiTech, Harmoniz en andere partners aan baanbrekende innovaties voor de glastuinbouw.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v