Viscon Group sluit zich aan en wordt 79e lid van AVAG

Viscon Group sluit zich aan en wordt 79e lid van AVAG

Viscon heeft zich als 79ste lid aangesloten bij AVAG, de branchevereniging voor de kassenbouw- en installatiesector. Sinds de oprichting in 1967 is Viscon uitgegroeid tot een wereldwijde speler in automatisering en mechanisering, met een expertise in technologische integratie en softwareoplossingen. Het bedrijf telt 350 werknemers, waarvan 100 in Polen, actief in zowel de glastuinbouw als andere agrarische sectoren en de (non)foodsector.

Sandra Wolters, global manager strategy & innovation bij Viscon, onderstreept het belang van het lidmaatschap bij AVAG: "We willen de actuele uitdagingen in de sector aanpakken door middel van nieuwe automatisering. Gezien de complexiteit van deze vraagstukken streven we ernaar samen te werken met andere vooraanstaande bedrijven. Ons lidmaatschap bij AVAG biedt een uitstekende gelegenheid om met andere bedrijven in contact te komen en te brainstormen over de uitdagingen in de markt en mogelijke oplossingen die we kunnen bieden."

Viscon heeft al zo'n zestig jaar ervaring in het produceren van machines voor de tuinbouw. Gedurende deze tijd is de focus geleidelijk verschoven naar geavanceerde technologische oplossingen. Viscon biedt traditionele automatisering aan voor de productie in de kas en speelt ook een cruciale rol aan zowel de voor- als achterkant van het productieproces. Viscon biedt automatisering voor het veredelen van nieuwe rassen en de opkweek van jonge planten, zowel vanuit zaad als tissue culture. "Zodra de planten de kas verlaten, komen we in beeld voor het volledige handling- en logistieke proces, inclusief complete warehousesystemen", benadrukt Sandra Wolters.

Uniek als systeemintegrator
Van machinebouwer heeft Viscon zich ontwikkeld tot een toonaangevende systeemintegrator. "We zijn vrij uniek in ons vermogen om procesmatig te denken. In plaats van te focussen op afzonderlijke oplossingen, kijken we naar het gehele productieproces van onze klanten. We ontwerpen en implementeren volledige processen, inclusief alle benodigde handling en voegen software toe voor optimale controle en beheer over het gehele proces. Voor dit doel hebben we ons eigen softwarebedrijf dat als een geïntegreerd team binnen Viscon opereert. Klanten kunnen het maximale rendement halen uit hun geautomatiseerde magazijnen, logistieke centra of productiefaciliteiten."

Met het oog op de Amerikaanse en Canadese markten heeft Viscon onlangs een vestiging geopend in Noord-Amerika, in de staat North Carolina. "Ook in China hebben we al geruime tijd een eigen vestiging. De Aziatische markt blijft een belangrijk aandachtsgebied voor ons. Hoewel arbeid daar nog steeds goedkoper is, merken we ook daar een afnemende interesse voor werken in de tuinbouwsector, wat uiteraard in ons voordeel werkt."

Banden met andere bedrijven versterken
Met het lidmaatschap bij de branchevereniging AVAG beoogt Viscon de banden met andere bedrijven aan te halen. "We zien dat er steeds meer diversiteit komt in de leden van AVAG, met meer automatiseringsbedrijven in het ledenbestand. Daarom sluit ook Viscon zich daar graag bij aan. We verwachten dat het lidmaatschap ons de mogelijkheid biedt om een solide netwerk binnen AVAG op te bouwen. Op het gebied van innovatie zien we kansen om samen met andere bedrijven de krachten te bundelen."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v