Vreugdenhil start tak voor Breeding & Seeds

Vreugdenhil start tak voor Breeding & Seeds

De nieuwe onderneming Vreugdenhil Breeding & Seeds bv ontwikkelt en verhandelt vruchtgroentezaden voor de internationale markt. Met deze zaden kunnen professionele tuinbouwbedrijven wereldwijd vruchtgroenteplanten in het potplant- en hobbytuinsegment produceren. Bij de ontwikkeling van de rassen zijn de juiste teeltaspecten belangrijk. Het veredelingsteam zet zich dagelijks in voor de ontwikkeling van nieuwe rassen met de beste kwaliteit, smaak en ornamentale waarde.

“Vanuit ons eigen veredelingsprogramma vernieuwen we voortdurend ons assortiment. Daarbij spelen we in op de groeiende behoefte van de consument om eigen producten te verbouwen en te oogsten. Met de compacte groentevariëteiten voor balkon, terras en vensterbank voorzien we in deze behoefte”, aldus Leon van Mil, productontwikkelaar. Naast de compacte variëteiten ontwikkelt Vreugdenhil Breeding & Seeds ook een assortiment voor het telen van tomatenvariëteiten voor de hobbytuinier. Phytophthora- en meeldauwresistentie vormen hier een belangrijk onderdeel van. Deze variëteiten geven smaakvolle tomaten, zijn productief en weerbaar voor de buitenteelt door o.a. de resistenties die zijn ingebouwd. Deze nieuwe variëteiten worden naar verwachting in 2025 toegevoegd aan het assortiment.

Bewezen merk Pick-&-Joy
Verschillende rassen die zijn ontwikkeld door het veredelingsteam worden op dit moment opgekweekt voor het merk Pick-&-Joy.  Onder dit merk werd in 2005 de eerste compacte tomatenplant verkocht. Inmiddels is het uitgegroeid tot een uniek en eetbaar programma met meer dan 20 variëteiten. Consumenten kunnen direct na aankoop de vruchten van de groenteplanten plukken en genieten van heerlijke en gezonde groenten. Pick-&-Joy biedt smaak, plezier en gezelligheid in de keuken en zorgt voor sfeer op het balkon, terras of in de tuin.

Vreugdenhil Breeding & Seeds maakt onderdeel uit van Vreugdenhil Young Plants, dat de afgelopen 50 jaar is uitgegroeid tot een internationale leverancier van jonge planten in heel Europa. Gezamenlijk bieden we een breed scala aan gewassen die een belangrijke start vormen voor een succesvolle teelt voor veel telers, wereldwijd. Daar worden de zaden uit eigen veredeling nu aan toegevoegd. Via de nieuwe website vreugdenhilbreedingandseeds.com  worden (nieuwe) klanten op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en wordt het assortiment duidelijk in beeld gebracht.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v