Vertical Farm faciliteiten geopend met conferentie

Vertical Farm faciliteiten geopend met conferentie

Delphy Improvement Centre en Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw & Bloembollen, beiden gevestigd op het Horti Science Park in Bleiswijk, hebben recent Vertical Farm faciliteiten gebouwd. Hierin worden inmiddels volop onderzoeksprojecten uitgevoerd. Dit gebeurt voor een belangrijk deel in het 'Fieldlab Vertical Farming', een project dat mede gefinancierd wordt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie Zuid-Holland.

Op vrijdag 1 oktober worden de Vertical Farm faciliteiten van Delphy en WUR en officieel geopend. Dit gebeurt in het kader van de 'Horti Science Park Event Weeks'. In de ochtend vindt aan de Violierenweg in Bleiswijk de openingshandeling plaats. Er wordt stil gestaan bij het belang van Vertical Farming voor de regio en de wereld en de mogelijkheden die de faciliteiten van Delphy en WUR bieden. Ook worden de eerste onderzoeksresultaten gedeeld.

In de middag wordt er aangesloten bij de internationale 'Vertical Farming Conference'. Tijdens deze conferentie gaan experts in op diverse aspecten van Vertical Farming, onder meer op het gebied van technologie, duurzaamheid en teeltklimaat. Een deel van de sprekers doet dit vanaf locatie Bleiswijk.  

Zowel het ochtend- als het middagprogramma zijn zowel fysiek (uitsluitend voor genodigde die zich kunnen aanmelden) als online te volgen waarbij het aantal fysieke plekken in Bleiswijk erg beperkt is, mede vanwege de vigerende corona maatregelen.

Klik hier voor registratie en deelname aan één of meerdere dagdelen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v