'Toekomstige groenteteelt leunt op meer dan chemie'

'Toekomstige groenteteelt leunt op meer dan chemie'

Bij Eetcafé 't Fortuin in Wevershoof organiseerde Syngenta op 30 november een speciale Brassica- en slamiddag voor telers. Centraal stond dat dit dé kennis- en inspiratiemiddag was voor telers. In een video wordt teruggeblikt.

Naast precisielandbouwtechnieken, biodiversiteit, weerbare gewassen en verbeterde chemie hebben ook zogeheten biologicals een plek in de gewasbescherming van de toekomst. Gewasbeschermingsadviseur Steven Dorrestijn liet tijdens dit kennis- en inspiratiebijeenkomst zien hoe Syngenta Seeds in dit veld opereert. Ook stonden een boeiend verhaal over zaadproductie en een inspirerende lezing van Mark Tuitert op het programma.

Organisatoren en teeltadviseurs Cees Allaart en Niels Botman van Syngenta Seeds konden terugblikken op een geslaagd evenement dat bezoekers tot uit Noord-Limburg trok. “Wij organiseren dit soort bijeenkomsten om telers met elkaar in contact te brengen en ze tegelijkertijd goede inhoudelijke informatie te geven”, aldus Allaart. “En voor onszelf zijn die contacten uiteraard ook waardevol”, vulde Botman aan.

Bekijk hier een terugblikvideo:

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v