Ondergrondse waterberging voor Rijk Zwaan

Ondergrondse waterberging voor Rijk Zwaan

Voor de locatie in De Lier heeft groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan de opdracht gegeven aan het innovatieve Certhon, voor het installeren van de nieuwste ondergrondse SanAquastore (een Aquifer Storage & Recovery system, ook wel ASR systeem). Deze ondergrondse waterberging slaat regenwater op in een watervoerende laag in de bodem. Het opgeslagen water kan vervolgens op een later moment, naar behoefte, weer opgepompt worden.

“Locaties in het Westland, zoals deze in De Lier, vraagt om vernieuwende technologieën”, geeft Gerard van Lier, Technisch Manager Irrigatie, aan. “Er moet rekening gehouden worden met de stroomsnelheid van het ondergrondse water en het chloorgehalte. Om dat te doen wordt het systeem voorzien van meerdere infiltratie- en onttrekkingsbronnen en diverse sensoren”. Een geautomatiseerd voorfiltratiesysteem zorgt er daarnaast voor dat het te infiltreren regenwater tot op 2 micron gezuiverd wordt om verstopping van de ondergrondse zandlaag te voorkomen.

De bouw van het project is deze maand begonnen. RijkZwaan werkt al langer met Certhon Computer System (CCS) software in klimaatcellen. “Voor de complete besturing van de ondergrondse SanAquastore, is enkel een uitbreiding van deze CCS-software nodig”, aldus Van Lier. Het project zal de komende maanden in bedrijf wordt gesteld.  

Als de nummer één hightech innovator in de tuinbouw en met meer dan 125 jaar ervaring, maakt Certhon het mogelijk voor ondernemers om alles te kunnen telen waar dan ook ter wereld. Ongeacht het klimaat, de hoeveelheid daglicht, of de waterkwaliteit. Certhon ontwikkelt, produceert en realiseert hiervoor op maat gemaakte oplossingen, zoals hoogwaardige kasprojecten en indoor farms als robotica.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v