Waterbelangen geen sluitpost voor Delfland

Waterbelangen geen sluitpost voor Delfland

In de toekomst zal het gebied van Delfland dichtbevolkter, versteender en intensiever worden gebruikt. Tegelijkertijd verandert het klimaat steeds meer: het wordt natter, droger en de zeespiegel gaat stijgen. We moeten dan ook met een andere blik naar water gaan kijken: het watersysteem moet niet meer aangepast worden aan het gebied, maar ons gebied moet aangepast worden aan het water. Dat stelt Hoogheemraadschap Delfland deze week in een reactie op de Kamerbrief van minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat).

Op 25 november heeft minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) met een brief aan de Tweede Kamer de nationale kaders gepresenteerd voor ruimtelijke plannen: water en bodem sturend. De Kamerbrief komt tegemoet aan het pleidooi van de waterschappen voor landelijke kaders op dit gebied.
“We lopen steeds vaker tegen de grenzen van ons watersysteem aan. Waterbelangen kunnen dus niet meer de sluitpost zijn bij de ruimtelijke inrichting van ons land. Water en bodem moeten sturend zijn. Alleen zo kunnen mens, dier en natuur ook in de toekomst hier floreren. Technische oplossingen alleen zijn niet meer toereikend om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Samen met inwoners, agrariërs, bedrijfsleven en natuurorganisaties moeten we klimaatadaptatie versnellen. Zowel in de wijken, bedrijventerreinen als op het platteland”, aldus dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt van Delfland.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouwwaterproof.nl

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!